Skip to content

Mijn rapport

Of voeg hier onderwerpen toe die jij interessant vindt en download jouw gepersonaliseerde rapport.

1. Ambitie

2. Uitgangspunten

3. Maatregelen

Bijlagen

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwoord

Hoe zit ik achter het stuur? Wat ons betreft moet die vraag bij alle Brabanders in het achterhoofd zitten als je deelneemt aan het verkeer. De afgelopen jaren bleek maar weer dat verkeersveiligheid een hoge plek op de agenda verdient.

De afgelopen jaren bleek maar weer dat verkeersveiligheid een hoge plek op de agenda verdient. Helaas hebben we te maken met een stijgend aantal verkeersslachtoffers. Te veel slachtoffers. Als verkeersveiligheidsambassadeurs houden we ons daar al langer mee bezig en maken we ons daar al langer zorgen over. Verkeersveiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En we pakken het gezamenlijk aan. Het Brabantse Verkeersveiligheidsplan dat voor u ligt is door alle partners, waaronder Rijkswaterstaat, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en provincie, opgesteld. En wij gaan daar ook gezamenlijk, ieder naar eigen vermogen, uitvoering aan geven. Maar een veilig verkeer is ook de verantwoordelijk van iedereen op de weg. Afleiding door onder andere je mobiel en normvervaging zorgen voor nieuwe uitdagingen en verleidingen. Je eigen gedrag in het verkeer is zo ontzettend belangrijk. Dat besef moet bij de Brabanders omhoog.

De problematiek op onze wegen vraagt om het afwegen van veel verschillende belangen. Brabant moet bereikbaar blijven, en onze wegen moeten duurzaam, slim en robuust. Maar bovenaan het lijstje staat: het moet veiliger. Met een nieuwe risico- en datagestuurde aanpak gaan we de komende 4 jaar met elkaar verkeersveiligheid de aandacht geven die het nodig heeft. Met focus, voortbouwend en verdiepend op wat we de afgelopen jaren al gedaan hebben, stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. Samen gaat Brabant voor nul verkeersdoden!

Alle Brabantse verkeersveiligheidsambassadeurs van gemeenten, provincie, politie, Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat.