Skip to content

Mijn rapport

Of voeg hier onderwerpen toe die jij interessant vindt en download jouw gepersonaliseerde rapport.

1. Ambitie

2. Uitgangspunten

3. Maatregelen

Bijlagen

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verbetering van de verkeersongevallendata

Ongevallenconcentraties, zogeheten black spots, zijn de afgelopen jaren door succesvolle maatregelen sterk afgenomen. Ongevallen vinden verspreid over het wegennet plaats. Daarom vormt ons verkeersbeleid niet langer een reactie op dergelijke black spots, maar kijkt het nu vooruit. Dat betekent dat we risico’s op ongevallen als uitgangspunt nemen en daarop onze aanpak baseren.

Zo staat het in het landelijke SPV 2030 en zo doen we het ook in Brabant. Behalve van risico-inventarisaties blijven we gebruikmaken van ongevallenanalyses, onderzoeken en lokale kennis.

Om te kunnen vaststellen met welke risico’s we te maken hebben zijn goede en eensluidende data over verkeersongevallen onmisbaar. Verkeersveiligheidsdata zijn minder toegankelijk geworden door de invoering van de nieuwe privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG). Binnen de grenzen van die wet en met respect voor ieders privacy werken we er de komende jaren aan de beschikbaarheid van data te verbeteren. Ook werken we samen met nieuwe partijen, zoals ziekenhuizen, ambulancediensten en verzekeraars om meer gegevens te krijgen waarop we ons beleid kunnen baseren en om de verkeersveiligheid te vergroten.